A szlovák sprinter Matthew McCounaghey híres jelenetéből vette az ötletet a célba éréskor mutatott gesztusokhoz.
Szolid, de határozott kézmozdulatok. Mellkasdöngetés. Hol is láttuk már? Ja igen! Itt:A 16. szakasz után Peter Sagant (Tinkoff-Saxo) arról is faggatták az újságírók, miféle jelzés volt az, amit ország-világ láthatott célba érkeztekor.

Sagan a legutóbbi három szakaszon is szökésben volt, ám a szakaszgyőzelmet nem sikerült elérnie. Ha hozzávesszük, hogy az azt megelőző pénteki etapon is éppen hogy csak lemaradt a győzelemről, elmondhatjuk, hogy a sprinter bár nagy erőben, jó formában van, a koronát a teljesítményére mégsem tudja sehogy sem feltenni.

A 16. szakasz végén, amikor őrületes és veszélyes - ám mint később kiderült, túl későn indított -  hajrába kezdet a hegytetőről lefelé, hogy utolérje a későbbi szakaszgyőztes Ruben Plazát (Lampre), a célba érkezéskor néhányszor úgymond önérzetesen megütögette a mellkasát.

Szokványos Sagan "célöröm"
(kép forrása)


Mivel Sagan amúgy is híres a látványos befutóiról - emblematikus, ahogyan egykerekezni szokott - , így értelemszerű volt, hogy a média képviselői utánajárnak annak, hogy milyen jelentése van a mozdulatsornak a versenyzőre nézve. Ekkor mesélte el, hogy az ötlet A Wall Street farkasa című filmből származik és még hümmögött is hozzá magában, ahogyan  azt az ominózus jelenetben  McCounaghey is teszi.

Kapcsolódó: 
16. szakasz eredmények
Összetett állása a 16. szakasz után

   
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: