Persze csak képletesen szólva. Tovább bonyolódik a sztori Chris Froome (Sky) és Vincenzo Nibali(Astana) fura beszélgetése körül
A Tour de France idei 6. szakasza Tony Martin bukása miatt lesz mindenképp emlékezetes. A sárga mezben versenyző német a felső kameraállásból jól láthatóan a szakasz vége előtt nagyjából 900-950 méterre egyszer csak nekiment Warren Barguilnak (Giant-Alpecin), aki aztán földre kényszerítette Vincenzo Nibalit is. A felvételeken jól látható az is, hogy Nibali jobb oldalán Chris Froome, bár elér hozzá a hullám, mégis meg tudja akadályozni, hogy a földre kerüljön, tovább tud hajtani.

 Azonban ami fentről jól látható, az belül a mezőnyben - főleg ekkora tempónál - kevésbé érzékelhető ennyire tisztán és egyértelműen. Vincenzo Nibali például úgy hitte, hogy Froome okozta a bukást és nagyon dühös volt riválisára. Ez a hír eljutott Froome-ig is, aki a kerékpárversenyeken szokatlan gesztushoz folyamodott: meglátogatta Nibalit az Astana buszában, hogy tisztázzák a helyzetet.

Bár az esetet szokatlansága miatt nagy médiafigyelem övezte, ennek ellenére nincsenek konkrét és egyértelmű felvételek arról, amiről pletykák terjednek, nevezetesen hogy Nibali Froome-hoz vágta volna a kulacsát. A kulacs eldobását Nibali sem cáfolja - azt mondja, nagyon felhúzta magát a történteken -, azt azonban igen, hogy a másik versenyzőt akarta volna vele elérni. A történet azért érdekes, mert ha bebizonyosodna, ez utóbbi az ASO, a versenyt szervező cég hazaküldené a címvédőt, ahogyan tette 1997-ben Tom Steelsszel szemben, amikor ellenfeléhez vágta kulacsát.

Kapcsolódó cikkek: 
Tony Martin feladata a versenyt
No de ki viseli a sárga mezt pénteken? 
6. szakasz eredmények
Összetett állása a 6. szakasz után

Mindig hasznos infók:
Tour de France 2015 - útvonal
Tour de France 2015 - rajtlista
Tour de France 2015 - a pontverseny (hegyi trikó) számítása
Tour de France 2015 - a hegyi pontok (pöttyös trikó) számítása
Tour de France 2015  - az öt kulcsfontosságú szakasz
Tour de France 2015 - kiemelt és első kategóriás emelkedők
Tour de France 2015 - pénzdíjak


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: