Folytatódjék az arcok a mezőnyből sorozat, most a 14. szakasz győztesével.
Mint oly sokan az angol országúti kerékpárosok közül, Steve Cummings is pályán ért el először nagy sikereket, mielőtt váltott volna. 2005-ben a világbajnokságon, 2006-ban a Nemzetközösségi Játékokon volt benne a győztes angol csapatban az üldözéses versenyszámban.

2005.2006-ban a Landbouwkrediet-Colnago csapatánál versenyzett, majd volt a Discovery Channelnél, a Barloworldnél, a Team Sky-nál és a BMC-nél is. Idén igazolt az MRN-Qhubeka csapatához

Cummings inkább segítőként ismert, többek között tagja volt annak a brit válogatottnak is, amelyik 2011-ben világbajnoki címhez segítette Mark Cavendisht.

AZ 1981-es születésű bringás azért egyéni sikereket is magáénak tudhat: 2012-ben nyert egy szakaszt a Vuelta a Espanán, 2014-ben megnyerte a Tour Méditerranéen-t. Gyakran végez többszakaszos versenyeken az első 10-ben, például volt negyedik a pekingi (2011) és hetedig az algarve-i körversenyen. Utóbbi sikert szintén 2011-ben érte el, amikor ráadásul Alberto Contadort megelőzve hegyi szakaszt is tudott nyerni, és csak az utolsó szakaszon, egy időfutamon vesztette el az összetett elsőségét.


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: