Akkor következzék az utolsó komoly versenyt jelentő szakasz a vasárnapi párizsi diadalmenet előtt!


Sok-sok kép az utolsó ünnepi-/buliszakaszról és a díjátadásról  a blog Facebook-oldalán!
Kattints!


A lényeg: 
20. szakasz eredmények
Összetett állása a 20. szakasz után


KÖVESD A BLOGOT A TOVÁBBIAKBAN IS - LÁJKOLD A FACEBOOK-OLDALÁT!
16.39
Holnap még egy szokásos párizsi körözés, aki a sprinterek közül túlélte a hegyeket, nyilván hajtani fog érte. Az összetettben azonban lényegi változás nem várható.

16:39
Szóval a lényeg, hogy Chris Froome-nak megvan 2013 után a második Tour de France győzelme.

16:37
Quintana nem sokkal később beérkezett. Froome végül túlélte, nem veszített kb 1:20-nálé többet Quintanához képest. Aztán jönnek a többiek is. Valverde, Porte.... És jön egy csoport most már lassan három percre, ők lesznek Nibaliék.

16:35
Az elmúlt héten szinte minden szökésben benne volt Pinot, a végére sikerült megkoronáznia teljesítményét. Pedig mekkora hisztit vágott még a 4. szakaszon, mikor semmi ne jött össze neki!  

16.34
Pinot-nak már csak egy kilométere van és Quontana ott száguld a nyomában.

16:32
Na most kezdett el fogyni szemmel láthatóan az előnye Pinot-nak, miközben már 1:20 körüli a különbség Quintana és Froome között Azért az nem olyan veszélytelen, már csak egy percet kellene hoznia Froome-on másfél kilométer alatt. (Jó,jó, nem olyan könnyű de nem elképzelhetetlen.)

16:29

Pinot tartja magát. Quintana nagyon jön, mindjárt utoléri Hesjedalt. Froome egy percre van Quintanától. Megteheti. Így nézett ki a top10 összetett a szakasz előtt:1 Christopher Froome (GBr) Team Sky 78:37:34
2 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar Team 0:02:38
3 Alejandro Valverde Belmonte (Esp) Movistar Team 0:05:25
4 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 0:06:44
5 Alberto Contador Velasco (Esp) Tinkoff - Saxo 0:07:56
6 Robert Gesink (Ned) Team LottoNL - Jumbo 0:08:55
7 Mathias Frank (SUI) IAM Cycling 0:12:39
8 Bauke Mollema (Ned) Trek Factory Racing 0:13:22
9 Romain Bardet (Fra) Ag2r La Mondiale 0:14:08
10 Pierre Rolland (Fra) Team Europcar 0:17:27


16.27
Pinot-nak még 3 és fél kilométere van, Froome-ék pedig most haladtak át a 4 kilométeres kapu alatt. Pinot és Qiuntana között 34 mp a különbség.

16.24
Közben Pinot-nak és  Hesjedarnak aggódni valója  lehet, mert a az összetett menők egyre közelebb vannak hozzájuk, Froome már csak másfél percre. Quintana pedig akár még utol is érheti őket, mert nagyon beindult.

16.17
Contador és Nibali egy csoportban. Kb fél percre Froome-tól, aki szintén kb fél percre Quintanától. Az élen OPinot és Hesjedal, még 6 és fél kilométerük van.

16:16
Változás a Movistaron belül: Valverde eddig tudott segíteni, most a szökésből visszamarad Anacona segíti a fehér mezes kolumbiait.

16:13
Pinot utolérte Geniez-t, kettős esély, hogy ma francia szakaszgyőzelem lesz Alpe d'Huezen? Romain Bardet mesélte, hogy ilyenkor a Tour alatt iszonyú nagy (néha bénítóan is az) rajtuk francia versenyzőkön a nyomás.
Valverde közben rendületlenül viszi Quintanát.  Utána Froome-ék, majd Contaodr és aztán Nibali csoportja. Az biztos, hogy Quintana és Nibali között egy perc a különbség. Froome-ról nincs adat.  

16.09
No, csak nem ez lesz a nagy taktikai csavar a Movistar részéről? Valverde megszökött, őt  engedte a három Sky versenyző. Vizsont Quintana is megpróbál utána szökni, és ha felzárkózik, akkor az már egy erős duó lesz. Először úgy tűnt, nem sikerül, Quintan-t nem engedik, most viszont mégis sikerülhet a terv. Szemmel láthatóan fürgébben mozog a két MOvistar versenyző, mint Froome.  

16.07
Már csak 20 mp-re Nibali.
Közben Valverde is támad. Őt engedi a három Sky-os, pedig mégiscsak az összetett harmadikról van szó.

16:06
Főmezőny: 3 Sky, 2 Movistar, 2 Tinkoff-Saxo bringás. Nibali a legutóbbi jelzés alapján kb 40 mp-re tőlük, tényleg rosszkor jött a defekt. de hát egyszer fent, egyszer lent.

16:04
Most kicsit kevésbé rajtuk a világ szeme, de Geniez még mindig az élen, neki van még 10,8 kilométere,  utána
Pinot (FDJ) Anacona (MOV) Rolland (EUC) Plaza, Serpa (LAM) Hesjedal, Navardauskas (TCG) Bak (LTS) Edet (COF)  - itt Rolland és Hesjedal lesz érdekes. Miközben Pinot megint elővette hisztisebb énjét, valamit nagyon magyaráz a kanadainak. 
16:02
Quintana ismét visszacsorog a mezőnyben. Most egy kicsit úgy néz ki a helyzet, mint 3 éve, mintha a két Sky-segítő erősebb lenne az első számú emberüknél.

16:01
És Quintana újra. Richie Porte megy vele, hogy elvegye a támadás élét. próbálkozik, Quintana próbálkozik, és úgy tűnik, nem lehet megállítani, most Porte csak annyit tud tenni, hogy "kerékkötőnek" melléáll.

15.59
12 és fél kilométerrel a vége előtt  Nairo Quintana támad! A támadás elhal. (Nibalit közben egy embere viszi vissza a főmezőnyhöz.)

15.58
A sors egy kicsit visszavágott a tegnapiért, Vincenzo Nibalinak defektje volt, meg kellett állnia. A Sky persze nem lassított, főleg azok után, hogy tegnap épp technikai problémák közben támadt be Froomeáot a címvédő.

15:53
Geniez már Alpe d'Huezt mássza.

15:44
Geniez továbbra is az élen, Edet és Bak követi, aztán  Pinot, Anacona, Rolland, Plaza, Serpa, Hesjedal
Aki esetleg az összetett tekintetében reménykedik még valamilyen változásban - rossz hír: a völgyben összeállt a Sky, ők diktálják most a tempót.

15:37
Mielőtt még elkezdődik az utolsó emelkedő  reklám:
ha érdekel, hogy mivel foglalkozik a blogszerző, amikor nem kerékpársporttal, akkor kövesd szerzői oldalát:


A Tour alatt kevésbé pörgött, de hamarosan újra mindennapos aktív friss cikkek. Lesz interjú az Irie Maffia egyik tagjával, beszámoló egy jópofa beszélgetésről, ahol befutott sci-fi és fantasyszerzők beszéltek saját olvasási szokásaikról. Lesz szó a True Detective 2. szezonjáról, egy belváros tematikus sétáról és persze mint rendszeresen sok-sok cikk a fiatal kortárs irodalomról, természetesen elvből mindenféle bennfenteskedés és belterjeskedés nélkül.

15.27
Aki pedig ide kattint, virtuálisan bejárhatja a hegyet (a play gombtól magától fog mozogni a kép!)

15:25
Alpe d 'Huez:
(nagyobb méretért kattints a képere!)


15:22
38 kilométer van még hátra. Nagyjából 20 perc múlva következik a gyorsasági részhajrá, a hagyományos sprinterek persze most  lemaradva, ám tájékozódási pontot nyújt mindez annyiban, hogy aztán már tényleg csak az utolsó emelkedő jön. Kérdés, ki mennyire szedi össze magát a völgyben. Jó lenne, ha legalább az utolsó emelkedőn lenne valami igazi verseny. (Bár az utóbbi napomban nem volt erre panasz, csak hát a nagy időkülönbséget miatt nem volt akkor komoly tétje.)

15:09
A Col de la Croix de Fer-t Alexander Genuez (FDJ) vitte el. Őt követik:
Bak (LTS) Navardauskas (TCG) Edet (COF)
A főmezőnyben támadott Valverde, Quintana és Nibali is. Lejtmenetben sajnos összerázódik ez s csoport, de úgy tűnik, Alpe d'Huezen megfogható lesz majd Froome.
Természetesen a mai nap nagy kérdése ugyanaz, mint az elmúlt másfél hétben, találnak-e fogást a brit sárga trikóson.

15.06
Szépjónapot! Verseny van! A Col de la Croix de Fer van ma is programon a tegnapi nap után a szakasz közepén, és ha minden szakasz így nézett volna ki, mint ahogyan három órakor bekapcsolódva a mai szakasz áll, akkor izgalmas lett volna. De talán ma is lesz miért lerágni az ujjainkat. Talán Christopher Froome (Sky) megrogyni látszik 51,2 kilométerrel a vége előtt? 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: