Nagy hegyek után, nagy hegyek előtt.
Friss!
A 17. szakasz közvetítéséért kattints ide!


17:30
Befogták őket. Majd Sagan  és Van Avermaet meccselt egymással, utóbbi került ki győztesen.  Sagannak megint nm jött össze a szakaszgyőzelem.

17:28
Kezdődik a mezőnyben a helyezkedés. A Katusha megy Kristoffért, és ott van Sagan és Boasson-Hagen is.
Az 1 kilométeren belül és az utolsó métereken fogják befogni a maradék három szökevényt. Ahogyan emelkedik az út, úgy tűnik, talán mégis van hármuknak esélye, de nem, már rájuk
mászott a mezőny, hirtelen egy kanyarban.

17.20
9,5 km és 46 mp - meg fogják fogni őket, meg fogják fogni őket.

17.07
Hirtelen sürgős lett a mezőnynek, még 17 kilométer és 1.31 a hátrány. A szökevények közül Nathan Haas (Orica GreenEdge) gondolta úgy, hogy inkább most már egyedül próbálja, mert ha a többiekkel tökölődik, előbb-utóbb befogják őket.

16:57
Az elmúlt bő fél órában annyit változott a helyet, hogy már csak 1.42-re a mezőny, mert többek között most az Orica-Green-Edge is elől van és besegít az üldözésbe. Még 25 kilométer

16:19
Vincenzo Nibalinak (Astana) közben defektje volt, ő a sárga mezes után egy másik csoportban teker. A televíziós közvetítésnek közben mindenképp jól jött Peraud bukása - most van milyen sztorihoz újra és újra visszatérni, Peraud mindkét karja bekötözve, és küzd, nagyon küzd.
Még 51 kilométer, a főmezőny 3:30-ra a szökevényektől.

16.08
Jean-Cristophe Peraud (Ag2r) csúnyán eltaknyalt a mezőny közepén, mindenki ki tudta kerülni, neki viszont a bal combja felhorzsolódott, jellegzetes testtartásából sejthető, ennél kényesebb helyen is érhette a bukás.
Közben a Tinkoff-Saxo és a Giant-Alpecin diktálja a tempót.  

16.03
A mai nap is elsősorban arra figyelünk, hogy a szökevényeket befogja-e a mezőny, Úgy tűnik, hogy most egy kicsit rákapcsoltak, már csak 3.34 a mezőny hátránya.

5:33
Szépjónapot. Legfontosabb alapinformációk, hogy van  egy hatfős szökevénycsoport
Alexandre Geniez (FDJ), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Cyril Gautier (Europcar), Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo), Nathan Haas (Cannondale-Garmin) Pierre-Luc Périchon (Bretagne-Séché Environnement) 
 előnyük 4.41,
még 82 kilométer van hátra.
 főmezőnyben a Giant-Alpecin dolgozik,
a nap gyorsasági részhajráján pedig ismét André Greipel (Lotto-Soudal) vette át a vezetést a pontversenyben. 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: