Bár a Giro d'Italia alatt Richie Porte sajnálatos idő előtti távozása következtében nem tudhattuk meg, mennyiben segíti a versenyzőt, ha nem a hagyományos módon, hotelben, hanem egy lakókocsiban alszik egy három hetes körverseny alatt, a Sky valószínűleg továbbviszi ötletét a francia körversenyre is.


UPDATE (2015. 06.20.)


Chris Froome ugyanis szintén nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a megszokottól eltérő módon, az állandó hotelváltás következtében előforduló nyűgöt és kellemetlenséget lerázva magáról, egy lakókocsiban járja be Franciaországot, mármint az éjszakai szállását illetően, mert napközben természetesen két keréken teszi azt, mint a Sky csapatának első számú embere.

Ritkán esik ugyan szó róla, de a háromhetes versenyek egyik problémás pontja ugyanis a nap mint változó szállás kérdése. A versenyzők ugyanis messze nem luxuskörülmények között vannak elszállásolva, ekkora  mezőnyt (plusz kísérlőszemélyzetet) nem is igen lehetne egy adott környékben csak a legmagasabb kategóriájú helyeken elhelyezni, de még ilyen jobb helyeken is előfordulhat, hogy esküvő, születésnapi buli vagy bármi más zajos esemény van egy időben a bringások érkeztével, nem garantált tehát, hogy az egész napos nyeregben ücsörgés után nyugodt, pihentető éjszakája lesz bárkinek is.

Richie Porte és a lakókocsi
Képforrása és további képek itt!


A kisebb csapatoknál pedig akár az is előfordulhat, hogy egyenesen egy autópálya széli motelben kapnak koszt és kvártélyt, ahogyan erről Johannes Fröhlinger (Milram) is beszámolt pár évvel ezelőtti naplóbejegyzésében.

A Sky ezeket az apró kellemetlenségeket próbálja kiküszöbölni a lakókocsi ötletével, egyenlőre persze még csak az első számú ember esetében.

(a cikk a Cycling Weekly azonos témájú cikkei alapján készült)

Kapcsolódó bejegyzések:
Tour de France 2015 - útvonal
Tour de France 2015 - rajtlista
Tour de France 2015  - az öt kulcsfontosságú szakasz
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: