Kép forrása:lepopulaire.fr
Bár a jelenleg zajló svájci körversenyen éppen átvette összetettben a vezetést, szereplését a közelgő Tour de France-on komolyan meghatározhatja majd csapattársa, Arnold Jeannesson távolmaradása.
Thibaut Pinot a "kis franciák" új, sikeres generációjának egyik kiemelkedő tehetsége. Az FDJ 1990-es születésű versenyzője 2012-ben aratott szakaszgyőzelmével - ami nagyjából az FDJ megmenekülését is jelentette - robbant be a  kerékpáros köztudatba. 2014-ben pedig már  a dobogó harmadik helyén végzett (ezzel együtt begyűjtve a legjobb 25 éven alulinak járó fehér trikót is).

Az idei Tour de France-ra készülve azonban komoly vérveszteség lehet ő és csapata számára is, hogy a tavaly számára legtöbb segítséget nyújtó Arnold Jeannesson még a Giro d'Italia alatt bukott, és bár a múlt heti Dauphine-en már újra rajthoz állt, mint kiderült kevésbé fizikai, inkább pszichés problémái akadtak: egyszerűen megszűnt az a biztonságérzete a mezőnyben, ami alapvetően szükséges ahhoz, hogy versenyezni tudjon.

Jeannesson tudja magáról, hogy pályafutását tekintve fontos válaszúthoz érkezett, a szezon második felét azzal kívánja tölteni, hogy visszanyerje biztonságérzetét és egyáltalán folytatni legyen képes profi karrierjét

(a cikk a Cyclingnews információi alapján készült)

Kapcsolódó bejegyzések:
Tour de France 2015 - útvonal
Tour de France 2015 - rajtlista
Tour de France 2015  - az öt kulcsfontosságú szakasz

Szólj hozzá a témához, beszélgessünk Pinot Tour-esélyeiről a blog Facebook-oldalán!


Thibaut Pinot számára tavaly Arnold Jeannesson volt az egyik legnagyobb segítség. Idén kénytelen lesz őt nélkülözni....
Posted by TOURázzunk együtt on 2015. június 18.


Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: