A csütörtöki 6. szakaszon történt csúnya bukása utána a rózsaszín trikós Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) folytatja a versenyzést.
Sprintszakaszt volt a tegnapi 6., mégis valószínűleg az eddigi legnagyobb érdeklődést váltotta ki - ha csak utólag is - az idei Giro d'Italián, hiszen a szakasz utolsó 200 méterén belül történt bukásba belekeveredett az aktuális rózsaszín mezes is, ráadásul nem is akárhogy.


Alberto Contador - aki a bukása ellenére megőrizte az összetett elsőségét - az eredményhirdetéskor nem engedte, hogy a pódiumlányok feladják rá az ilyenkor szokásos ceremónia keretében a mezt és a pezsgőbontás is elmaradt, a spanyol klasszis ugyanis a bal vállán sérült meg.

Az eredményhirdetés:

Mint a későbbi röntgen során kiderült, szerencsére nem történt törés,  "csak" kiugrott Contador válla, aki csütörtök este azt nyilatkozta, hogy valószínűleg rajthoz áll a pénteki szakaszon (ami a leghosszabb lesz az idei olasz körversenyen 264 kilométeres hosszával), bár sok minden múlhat az éjszaka során.

Pénteken reggel aztán újra a rajthoz állásról szóltak a hírek. A Giro d'Italia egyik fő kérdése innentől fogva tehát az lesz: meddig bírja Alberto Contador ilyen hendikeppel a versenyt.

A bukást egyénkét egy a kamerájával a kordon felett túlságosan behajoló néző okozta, ő sodorta el Daniele Collit (akinek a bukása végül Contador bukásához is vezetett) - az eset lelassítva, kikockázva:

   

A 6. szakasz eredményei
Összetett állása a 6. szakasz után 
Share To:

Pethő Anita

Pethő Anita (1980) kulturális szakíró és sportújságíró

Hozzászólások: