Chris Froome szerint nem kérdés, hogy neki kell lennie a Tour de France-on a csapat első embere.
Aki figyelemmel kísérte a tavaszi szezont, tudhatja, hogy a Sky csapatánál többen is elég jó formában vannak. Nem csupán a dél-afrikai Chris Froome, de a tasmán ördög Richie Porte is. A csapat legnagyobb sztárja azonban még mindig a tavalyi Tour de France győztes Bradley Wiggins, aki idén a Giro-Tour duplát tűzte ki maga elé célként.

Wiggins tavalyi Tour-győzelme azonban nem kicsit Chris Froome teljesítményén (és nem kevésbé a csapathierarchián) is múlott, emlékezzünk csak azokra a pillanatokra, amikor a dél-afrikai vitte fel a hegyre csapatkapitányát, és persze azokra is, amikor tisztán látszott, ha nem kötné a csapathierarhia, lazán le is hagyhatná Wiggins.

Tavaly is megnyerhette volna.
Összefoglaló a 17. szakaszról 

A tavalyi TDF-kiírásánál valószínűleg soha nem lesz Wiggins számára optimálisabb útvonal (lsd még a hosszú időfutamok), de mi a helyzet idén?Chris Froome tulajdonképpen joggal gondolhatja azt, hogy eljött az ő ideje. A két versenyző között amúgy is nagy a feszültség, egyetlen egy versenyen indultak eddig idén együtt, a februári Ománi körversenyen.

Wiggins a hét elején egy sajtótájékoztatón ismét a duplázásról (Giro-Tour) beszélt, miközben Froome egy nyilatkozatot tett közzé. melyben többek között arra utal, hogy ő lesz (mert nem lehet más) az idei Tour de France-on a csapat első embere, és joggal bízik benne, hogy a csapat legjobb formában lévő versenyzői fogják őt célja elérésében, a Tour de France megnyerésében támogatni.

A cikk a cyclingnews.com és a cyclingweekly.uk.co információi alapján készült.

Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: