A Rabobank sportigazgatója, Jeoren Blijlevens aggódik a túl sok sikert túl könnyen elért sztárjáért, hogy nem lesz már miért kedve küzdeni tovább.
Marianne Voss kétségkívül kimagaslik a női profi kerékpáros mezőnyből. A mindössze 24 éves versenyző azon túl, hogy a 2011-es országúti szezont az UCI ranglista élén fejezte be, a hétvégén sorozatban 11. cycloncross győzelmét is begyűjtötte (ez a 11. pedig éppen a cyclocross holland nemzeti bajnokság volt).

Blijlevens szerint Vosnak az olimpiára és a világbajnokságra (2006-os győzelme óta sorozatban szerzi az ezüstérmeket) nem lesz majd nehéz motiválnia magát, de amiatt aggódik azonban, hogy mi fog a versenyzővel történni a köztes időben. Már unatkozik, nem motivált, nincs öröme abban, amit tesz, látszott ez rajta a hétvégi győzelme során is, legalább is Blijlevens szerint.

A sportvezető épp ezért vetette fel az ötletet, hogy talán a sportbeli előmenetelében, fejlődésében is segíthetne Vosnak, ha kisebb versenyeken, de férfiakkal is versenyezhetne.

Vos egyébként a hírek szerint fizikai adottságait tekintve több szempontból is jobb mutatókkal rendelkezik jó néhány, például a Rabobankban versenyző férfi kollégájánál is.

Marianne Vos amellett, hogy országúti és krosszkerékpár-világbajnok, a pályakerékpározásban is a világ trónjára ülhetett, ráadásul nem is egyszer.

(forrás: velonation.com)

Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: