Bár januárban még minden egész könnyen átlátható, ezentúl terveim  szerint hétfőnként mindig lesz egy kis összefoglaló bejegyzés az elmúlt hét sport- és blogeseményeiről is. Íme az első kiadás:  
Túl vagyunk az év első World Tour versenyén, a Santos Tour Down Underen. az Összetettet végül Simon Gerrans (GreenEdge) nyerte.Most egy kevésbé rangos (csak az UCI amerikai versenysorozatában szereplő) esemény, az Argentina San Luis tartományában megrendezésre kerülő Tour de San Luis következik. Ugyanakkor a résztvevő versenyzők szempontjából nagyon is nívós eseménynek mutatkozik az idei verseny.A három Grand Tour (Giro, Tour, Vuelta) versennyel kapcsolatban egy frissítés történt:
Lásd vendégül  Tour de Fance-t! Na de miért is?  címmel írtam egy cikket a Tour és a kistelepülések viszonyáról.

További versenyekkel kapcsolatban: több verseny esetében is kihirdették a szabadkártyásokat, ezek egyrészt a rövidhírek közt olvashatók, másrészt pedig a Párizs- Nizza esetében egy külön bejegyzésben.

Még mindig érdemes a felkészülés 2012 kategóriát figyelni, az elmúlt héten Tony Martin terveiről volt szó, és afrikai edzésük közben láthattuk a Velits fivéreket is (mindhárman Omega  Pharma - Quick Step versenyzők.)
.
Statisztika:
Az előző héten a legolvasottabb bejegyzés  Alberto Contador ügyének várható döntéséről szóló hír volt.
Míg a legkeresettebb verseny a 2012. évi Giro d'Italia .
Legnépszerűbb versenyző Alejandro Valverde (Movistar), legnépszerűbb csapat az Omega- Pharma - Quick Step.
A háttéranyagok közül a Hová tűnt...? címet viselő,  a csapatnév-változásokat és az új csapatok neveit összefoglaló bejegyzés volt a legolvasottabb.
A heti szívfájdalmam (nem járt akkora sikerrel, mint reméltem):  Pózolj kenguruval!  

Köszönöm az érdeklődést, TOURázzunk együtt továbbra is!Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: