Rövid szünet után folytatódjon a rövidhír rovat. A január közepi hírekkel. Garzellivel, Cavendishsel, Zabellel, és még sok minden és mindenki más érdekességgel...
  • A Team Sky közzétette a februári versenyekre a kereteit. Ennek értelmében Mark Cavendish (és Bernhard Eisel) a Katari körversenyen kezdi majd meg az évet, Chris Froom majd Mallorcán bizonyíthat az egynaposokon, míg Bradley Wiggins az Algarve-i körversenyen vág neki a szezonjának.  (teamsky.com) - további részletek majd az egyes versenyeknél, külön-külön
  • Megvannak a Flandriai körverseny (2012. április 1.) szabadkártyásai: Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, Accent Jobs-Willems Verandas, Europcar, Project 1t4i, Farnese Vini - Selle Italia (podiumcafe.com)
  • Emma Johansson, a svédek olimpiai ezüstérmes országúti kerekese Grand Canarián edzés közben autóvak ütközött és balesetet szenvedett,  az eredmény két törött borda és néhány csúnya zúzódás. (podiumcafe.com)
  • Mivel megvan hozzá a megfelelő képesítése, Erik Zabel nem csak mint sprinteredző vesz részt idei évtől a Katusha munkájában, hanem az egész csapatot iránytó sportvezetők közé számítandó, aki akár majd a csapatkocsiban is ülhet egy versenyen. Ezt a csapat általános menedzsere, Michael Holczer közölte egy interjúban. (radsport-news.com)
  • Nemcsak Alberto Contador, de Jan Ullrich ügyébe történő döntéshozást is elnapolta a CAS a hónap végéig. (radsport-news.com)
  • Még egy szabadkártyás hír. Megvannak az Amstel Gold Race (2012. április 15.) meghívásban részesülő csapatai: Project 1t4i, Topsport Vlaanderen-Mercator, Accent-Willems Veranda’s és Landbouwkrediet-Euphony. (cyclingnews.com)
  • Ugyancsak megszületett a döntés, mely csapatokat hívja meg az ASO a márciusi Párizs-Nizzára (2011. március 4-11.) Ezek alapján a Cofidis, Le Credit En Ligne, Project 1t4i, Saur-Sojasun (Fra), Team Europcar örülhettek. Az 1t4i, vagyis a korábbi Skil-Shimano ebből a szempontból jó hetet tudhat magáénak. (velonation.com)
  • Felreppet a hír, hogy Stefano Garzelli (Acqua &Sapone), mivel jelenlegi csapata nem kapott meghívást a Giro d'Italiára, a márciusi Milánó- Sanremo után a Saxo Bank csapatához igazol. Jelenleg azonban még mindenki cáfol/tagad mindent. (cyclingnews.com)
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: