A minap a múlt egyik legendás alakjáról volt szó a női kerékpársportra fókuszáló bejegyzéssorozatban, most egy olyasvalaki következzék, akivel minden valósznűség szerint jövőre fogak nagyon sokat foglalkozni.
A most 27 éves Monique van der Vorst 13 éves korában kényszerült tolószékbe. Aztán 13 éven keresztül élte így az életét, ám közben sikeres paralimpikon is vált belőle. 2008-ban két ezüstérmet szerzett Pekingben, és már a londoni megmérettetésre készült, amikor Mallorcán egy edzés során összeütközött egy kerékpárossal, aminek következtében újra érezte a lábait. A baleset után egy évvel, 26. születésnapján már azt is közölhette a nagyvilággal, hogy ismét képes járni.

Pekingben 


A héten pedig már ott volt a Rabobank csapatának 2012-es prezentációján (a női szekció amúgy is jövőre debütál), hiszen jövőre mint országúti kerékpáros náluk fog versenyezni.

A Rabobank színeiben (alsó sor, jobbról a második)


Noha így a 2012-es paraolimpiai aranyról szóló álmok szertefoszlottak, van der Vorst már egy másik célt tűzött ki maga elé: ott lenni 2016-ban Rióban, mint országúti kerékpáros olimpikon.

(A bejegyzés a radsport-news.de cikke alapján készült.)


Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: