Nagyban folyik a felkészülés az olasz csapatnál, de azért a karácsonyra minden versenyző hazaér.
Tizenegy napos edzésprogram vette kezdetét a napokban a Liquigas-Cannondale csapatánál szardíniai edzőtáborukban, melynek érdekessége, hogy a kerékpárosokat két csoportba osztották a szakvezetők, attól függően, hogy mikor kezdik meg a jövő évben a versenyzést.

Paolo Slongo vezetőedző szerint ugyanis lényegesen más edzésprogramra van szükségük azoknak, akik januárban kezdenek (például Vincenzo Nibali), számukra most egy sokkal intenzívebb szakasz kezdődik majd a felkészülésben, ellentétben azokkal, akik majd csak februárban állnak először rajthoz (többek között Ivan Basso vagy Peter Sagan). A januáriak már most hosszabb távokat tekerek le nap mint nap, míg a februáriak rövidebb menetekben vesznek részt, és elsősorban még mindig az alapozás tekinthető náluk a fő elfoglaltságnak.

Nem teljesen különülnek el persze a versenyzők, mindkét csoportnak lesznek edzőtermi feladatai, illetve a mentális felkészülés tekintetében is nap mint nap foglalkozást tartanak majd nekik.

(Az ilyen két- vagy többszintű edzőtáboroztatás egyébként nem ritka a kerékpársportban, rendszerint az elsősorban a tavaszi klasszikusokra koncentráló versenyzőket szokták a többiektől külön programmal ellátni.)

Az első csoport (januáriak) 
Vincenzo Nibali, Elia Viviani, Stefano Agostini, Federico Canuti, Mauro Da Dalto, Tiziano Dall’Antonia, Timmy Duggan, Ted King, Kristijan Koren, Alan Marangoni, Moreno Moser, Daniele Ratto, Fabio Sabatini and Josè Sarmiento.


A második csoport (februáriak) 
Ivan Basso, Peter Sagan, Daniel Oss, Eros Capecchi, Valerio Agnoli, Maciej Bodnar, Damiano Caruso, Paolo Longo Borghini, Dominik Nerz, Maciej Paterski, Juraj Sagan, Cristiano Salerno, Sylwester Szmyd and Alessandro Vanotti.


(Forrás: velonation.com)


Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: