Egy cseh és egy katalán. Zdenek Stybar és Joaquim Rodrigez.

Zdenek Stybar(Omega Pharma - Quick Step), a cseh cyclocross sztár úgy tervezi, jövőre az országúti versenyzésre fog koncentrálni. Stybar idén januárban begyűjtötte második krosszkerékpár világbajnoki címét (2010 után, zsinórban), s ugyan végigversenyezte az országútis szezont is a Qiuck Step színeiben, most ismét teljes gázzal űzi az árkon-bokron keresztül bringázást is.

2012-re valahogy hasonlóan tervezi majd az országútis karrierjére történő koncentrálást, ahogyan Lars Boom (Rabobank) is teszi. (- az ő terveiről lsd itt). A holland versenyző a cyclocross szezont az országútis felkészülés részének tekinti, ugyanezt a stratégiát alkalmazva így Stybar sem fordít teljesen hátat annak a műfajnak, amelynek eddigi sikereit köszönheti, és persze, ha nagyon nem jönnek össze a dolgok az országútis versenyzésben, még mindig visszatérhet ehhez a formátumhoz. (cyclignews.com)


Joaquim Rodriguez (Katusha) az ardenneki klasszikusokat fogja 2012-ben előnyben részesíteni, elsősorban a Liege-Bastogne- Liege-t. Eddig mindhárom versenyen (Amstel Gold, Fleche és LBL) második hely volt a legjobb eredménye, szeretne ezen jövőre némiképp majd javítani.

 Hogy lesz-e konkurenciaharc a csapaton belül Denis Menchovval, arra a válasz rendkívül egyszerű: nemigen lesz olyan verseny, ahol mindketten rajthoz szándékoznak állni, teljesen más a jövő évi programjuk felépítése, egyedül a Dauphie Libere-n van esély, hogy együtt versenyezzenek, feltéve, ha Rodriguez nem lesz túl fáradt a Giro után. Mert hiszen a katalán versenyző az olasz körversenyen indul majd, míg Menchov a Tourt tűzte ki fő célként a jövő évi szezonját illetően. Rodriguez ezenkívül a Tirreno-Adriaticon szeretne még nagyon jó eredményt elérni, illetve természetesen a Girón. A Tourt egyébként az időfutamok dominanciája miatt hagyja majd ki, s helyette inkább a Vueltát vállalja majd be a szezon vége felé. Valamint a világbajnokságon is ott szeretne lenni, hiszen  az útvonal éppen az ardenneki klasszikusokból (pontosabban az Amstel Gold Race által) jól ismert vidéken vezet majd végig. (velonation.com)


Kapcsolódó: 

Országúti kerékpáros versenynaptár 2012
Giro d'Italia 2012 - útvonal
Tour de France 2012  - útvonal
Vuelta a Espana 2012 - útvonaltervek, pletykák (útvonalprezentáció 2012 januárjában) 
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: