Újabb versenyzők, újabb célok 2012-re.

Johnny Hoogerland (Vacansoleil-DMC), az idei Tour de France egyik "hőse" 2012-ben kevesebb versenyen kíván részt venni, mint az idei szezonban tette. Amikor idén véget ért a Tour, már 90 versenynapnál tartott, összességében összejött  a mintegy 120 versenynap, jövőre úgy 80 körül szeretné zárni a szezont.

Később is fogja kezdeni a versenyzést, és elsősorban a világbajnokságra (amit Hollandiába rendeznek majd) szeretne koncentrálni. És persze szeretné, ha nem csak mint "a szögesdrótba beső srác" maradna meg a nézők emlékezetében. (cyclingnews.com)Bauke Mollemának (Rabobank) nagyon is tetszhetett az idei Tor de France, mert jövőre újra szeretne rajta részt venni. Ez az elsődleges cél, illetve esélyt lát arra, hogy a Vueltára is visszatér.

Mollema nagy önbizalommal kezd bele az új szezonba, amihez persze egészséges küzdeni és fejlődni akarás is társul. Bár tudja magáról, hogy Gesink mellett ő a másik kulcsfontosságú versenyzője (nem annyira  a  jelent, inkább a jövőt tekintve) a Rabobank csapatának a háromhetes versenyeken, tudja azt is, hogy sokat kell dolgoznia, és szinte minden szempontból fejlődnie kell. Elsősorban természetesen az időfutamok tekintetében. (velonation.com)Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) legfőbb céljai a 2012-es szezonra a Tour de France, a Tour of California, az olimpia és az US Pro Challenge lesznek, ezeken a versenyeket szeretne szerepeli, méghozzá a  lehető legjobban.

Hogy belga csapathoz szerződött, nem sokat változtat a programján, számára továbbra is az amerikai (és az amerikai nézőket elsősorban érdeklő) versenyek maradnak a középpontban. (cyclignews.com)
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: