Ahogy az már a hetek óta tartó híresztelések által várható volt, Juan Jose Cobo, a Vuelta a Espana 2011. évi kiírásának győztese a megszűnő Geox- TMC csapatától a Movistarhoz szerződött.


A harmincéves spanyol versenyző már 2010-ben is szerepelt az akkor még Caisse d'Epargne néven szereplő együttesnél, de az az év számára a súlyos depressziót jelentette, amikor is képtelen volt sikeresen motiválni magát, és ez meglátszott az eredményein, pontosabban eredménytelenségén is.

2011. egy teljesen más év volt már számára, a Vueltán az Angliru-ra felvezető szakasz megnyerésével szerezte meg az összetettbeli elsőséget, és meg is védte a pozcióját egésze Madridig. Cobo sikere persze nem volt minden előzmény nélküli nyert már szakaszt a spanyol körversenyen, sőt a Tour de Fance-on is.

 Eusebio Unzué, a Movistar mendezsere szerint a Vuelta-győzelem sokat segített mentálisan Cobonak, így a csapathoz  történő (vissza)szerződése nem egy korábbi problémás periódus, hanem a tavalyi eredményes szezon folytatása lesz. Szerinte Cobo nagy sikereket ér majd el 2012-ben is.

 Cobo is elégedett azzal, hogy a Geox csapata után most egy ProTeam csapatban kap helyet, hiszen így nagyobb esélye van a legjobb versenyeken szerepelni és sikert elérni. Az Unzuéval történő 2010-es sikertelen együttműködéséről azt mondta, akkor nem úgy mentek a dolgok, ahogy számítottak rá, ami mindkettejüknek csalódást okozott. Ám most szeretne Unzuéval  (és az új csapattársakkal) újra együtt dolgozni, és mindent jól csinálni.

További részletek a  témába valószínűleg a csapat jövő szerdai csapatprezentációja után várhatók.

(A bejegyzés a velonation.com oldal azonos témájú cikkének információi alapján készült.)
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: