Hírek röviden.
  • Hétfőn (november 28.) kezdi meg a közös edzőtáborozást az Astana csapata a 2012-es évre. Hétfőtől csütörtökig Olaszországban, majd csütörtöktől tíz napon át Spanyolországban edzenek. Ezalatt az idő alatt elsősorban erőlét edzéseket tartanak, és a kerékpárok beállítására/finomhangolására fordítanak majd elsősorban figyelmet. (cyclingnews.com)
  • Talán vannak akik még emlékezek: néhány hete Mark Cavendish twitteren hisztizett amiatt, hogy nem tetszik neki az előírás szerinti világbajoki megkülönböztető mez. Az UCI részéről pénteken megerősítették azt a jó ideje keringő mendemondát, hogy többszöri hasztalan felszólítás után végül 5000 svájci frankos bírságot róttak ki mind a brit sprinterre,  mind pedig az időfutam világbajokra, a jelenleg még ugyancsak  HTC- HighRoados Tony Martinra. (velonation.com) 
  • Alexadre Vinokourov indul a kazah választásokon. Legalább is rajta van a jelenlegi kormánypárt listáján. A választások 2012. január 15-én lesznek Vinokourov azonban csak az olimpia után foglalná/foglalja el majd helyét a parlamentben, addig még a versenyzés számára az elsődleges. (velonation.com)
  • A kerékpárversenyeket szervező cégek szövetsége, az AIOCC a héten tartotta közgyűlését Bécsben. A legfontosabb megbeszélnivalók a környezetvédelem és a televíziós közvetítések még látványosabbá tétele voltak. Előbbi esetében az ASO részéről tartottak előadást arról, hogy egy olyan projektet indítottak útjára, amely során a Tour de France hegyi szakaszain mintegy 150 tonna szemetet tudnak eltakarítani. A másik kérdésben körvonalazódni látszik az egyetértés, hogy a Forma-1 nyomdokain (ahol erre nagy súlyt fektetnek)  a televíziózást még inkább élménnyé varázsló ötleteket kellene gyártani azokat bevezetni ilyen lenne például, hogy a csapatkocsikba engednének kamerákat, (lsd Ronde Van Vlaanderen 2011)  vagy pedig, hogy a kerékpárosok bukósisakjaira szerelnék őket. (radsport-news.com) 
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: