Kicsit nagyobb időszakot átfogó hírösszefoglaló
 • Thor Hushovd lett az év kerékpárosa a kerékpáros újságírók szavazásán, az AIJC díját annak a bringásnak ítélik oda, aki az elitbe tartozó versenyzők, sztárok  közül a leginkább elérhető volt az újságríók számára. Hozzátartozik persze ehhez az is, hogy Hushovd, mivel 2010-ben világbajnok lett,  a mostani elmúlóban lévő idényben az átlagosnál jóval többször kényszerült interjút adni és egyéb, a sajtóval, a médiával szembeni kötelezettségének eleget tenni. A norvég kerekes Thomas Voecklert előzte meg a szavazáson.
 • Írországban Nicolas Roche könyve lett az év sportkönyve. Az Ag2r versenyzőjének az Irish Indepedent hasábjain közzétett írásaiból állt össze egy kötetre való.
 • Samuel Sanchez pedig sikeres csípőműtéten van túl.
 • Hiába ajánlotta Eddy Merckx Andy Schlecknek, hogy inkább a Girón kellene részt vennie, Fränk, a bátyus azt nyilatkozta, hogy nem fognak indulni az olasz körversenyen, továbbra is a Tour de France a céljuk.
  Giro 2012-es útvonal
  Tour de france 2012-es útvonal
  Országúti kerékpáros versenynaptár 2012
 • Ezequiel Mosquera ügye is előregördülni látszik, két éves eltiltást kapott a spanyol szövetségtől, miután a 2010 évi Vuelta során doppingvétségen érték. Mosquerát természetesen megilleti a fellebbezés joga, tehát a történet még korántsem befejezett.
 • A dán szövetség részéről viszont sikerült tisztázni Alex  Rasmussent, aki az elhalasztott/-szalasztott doppingvizsgálatok miatt került a nyár végén bajba. Akkor a HTC- High Road azonnali hatállyal elbocsátotta, és a Garmin-Cervelo is elállt a leszerződtetéséről. Vaughtersék később meggondolták magukat, Rasmussen jövőre mégiscsak a skótkockásoknál fog tekerni. Lsd. képek a csapatprezentációról.
(Jelen bejegyzés a velonation.com elmúlt heti híreiből csemegézett.)

 


Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: