Elsősorban twitteren csörgedezik ma az élet, meg a francia éjszakában. De történnek azért más dolgok is.
  • A minap már szó volt róla, hogy Vincenzo Nibali és Alberto Contador részvétele is lehetséges a januári Tour de San Luis versenyen, jó eséllyel Tom Boonen is ott lehet majd Argentínában. A verseny lassan komoly konkurense lesz az ezzel egy időben zajló ausztrál Tour Down Undernek.(velonation.com)
  • Kicsit félresikeredett az éjszakája Romain Sicardnak (Euskaltel),  a korábbi U23-as világbajnoknak, ugyanis őrizetbe vették, miután ittas állapotban egy közlekedési táblát akart kocsija csomagtartójába tuszkolni. Az Euskaltel a csapat etikai kódexe szerint fog eljárni versenyzőjével szemben. (radsport-news.com)
  • A Vacansoleil is megkapta a Protour licencét. (Külön bejegyzésben erről részletesebben. itt!)
Mai  twittertémák: 

  • Evans asszonyság  szerint háromszor is megvizsgálták a reptéren a csomagjukat, amiben a Sir Hubert Opperman medál volt. (Mivel alapvetően vicces kedvű hölgyről van szó, nehéz eldönteni, mennyi ennek az igazságtartalma.)
  • A L'Equipe újságírója idézte a Movistar csapatorvosát, miszerint Alejandro Valverde ebben az évben naponta 3000 felülést csinált , összesen 48 000 kilométert tekert, és vékonyabb, mint 2008-ban a TDF után. Az Inner ring szerkesztője gyors számolást végzett, és az jött ki, hogy Valverde tehát 29 másodpercenként végez felülést (éjszakát is beleszámítva), és napi 150 kilométert teker átlagban. Szóval meglehetősen nagy a szkepszis a doki állatásával szemben.
  • Jens Voigt pedig mindenkit megnyugtatott, igen, ő jobbkezes, de az órát is a jobb karján hordja.
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: