Szponzorációs okokból úgy tűnik nem valósul meg a szigetországiak által várt brit szupercsapat. A Team Sky részéről jelezték: nem kötöttek szerződést Mark Canvendish-sel.
Tulajdonképpen már gyanús lehetett egy ideje, hogy a várva várt szerződéskötést még mindig nem jelentik be a briteknél, hiszen a nyár eleje óta mindenki nyílt titokként kezelte a nemzetközi kerékpáros életben, hogy Mark Cavendish a Team Sky csapatához szerződik. Cavendish időközben megnyerte a Tour de France pontversenyét (zöld trikó) és világbajnok lett, mindig lett volna jó alkalom arra a bizonyos bejelentésre, de aztán csak nem érkeztek róla a hírek.

Ahogy Dave Brailsford, a Sky menedzsere nyilatkozta, ez nagyon bonyolult ügy lett, hiszen Mark Cavendish több termék esetében is épp a konkurens cég támogatottja, reklámarca, mint amivel a Sky kapcsolatban áll. Cavendish Nike-párti, a Sky Adidasos. Cavendish Spezialized-del versenyez, a Team Sky versenyzői Pinarello bringákkal versenyeznek. A brit csapat persze nagyon szeretné leszerződtetni a sprintert, ám a jelek szerint továbbra is nyitott kérdés (pontosabban most vált igazán azzá), hol fog Cavendish versenyezni jövőre, a HTC - High Road szezon végi feloszlása után.

Az időközben szárnyra kapott pletykákat, hogy ez esetleg az Omega - Pharma Quick Stepnél történne, Patrick Lefevere csapatfőnök mindenesetre cáfolta.

 
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: