Az UCI részéről a mai, szerdai nap folyamán közzétették, mely csapatok regisztrálták igényüket  ( a határidő 2011. október 1. volt) a World Tour licencre.
Ezek szerint a 2012-es szezonra az alábbi csapatok illetve még végleges név nélküli projektek szeretnék megszerezni a legmagasabb minősítést:
* FDJ
* GREENEDGE CYCLING TEAM
* KATUSHA TEAM
* LOTTO CYCLING PROJECT
* OMEGA PHARMA – QUICK-STEP CYCLING TEAM
* PROJECT 1T4I
* SAXO BANK SUNGARD
* TEAM EUROPCAR

Ezek között vannak természetesen jelenleg is  World Tour (ProTour) licenccel versenyző csapatok, akiknek idén jár le az eddigi licencük, és újra kérvényezni kell, illetve vannak, új formációk, valamint, például a FDJ és az Europcar esetében olyan csapatok is, amelyek korábban elvesztették a licencet és most újra megpróbálnak a legjobbak közé bekerülni.  (Érdekesség. a tradicionális nagy francia csapatok közül a Cofidis eleve a porkontinentális licencre nyújtotta be az igényét, tehát meg sem kísérlik újra az elitbe kerülni.)

A listán nem szerepel a Garmin-Cervelo csapata, a cyclingnews portál információi szerint ez csupán  adminisztrációs probléma, az amerikai csapat természetesen szeretné meghosszabbítani a licencét.  

Azok a csapatok, akiknek 2012-re is biztosítva van a legmagasabb kategóriájú licenc:

* AG2R LA MONDIALE
* ASTANA PRO TEAM
* BMC RACING TEAM
* EUSKALTEL – EUSKADI
* LAMPRE - ISD
* LIQUIGAS - CANNONDALE
* RABOBANK
* RADIOSHACK – NISSAN
* SKY PROCYCLING
* VACANSOLEIL – DCM PRO CYCLING TEAM


Legközelebb információ a témában az UCI részéről november 1-én, vagy az azt követő napokban várható. 

Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: