Jean Francois Bernard, a korábbi profi kerékpáros, most a L'Equipe szakértője olvasó levelekre válaszolva fejtette ki vékeményét a spanyol versenyző teljesítmányével kapcsolatban.
Ha áttételesen is, de Bernhard azt engedi sejtetni, hogy Juan José Cobo dopping segítségével került a vasárnap az Aglirun a Vuelta összetett első helyére. Bernard azzal érvel, hogy  Cobo (aki idén töltötte be a harmincat,) egészen eddig, a néhány héttel ezelőtti burgosi körversenyen megszerzett harmadik helye kivételével semmi érdemlegeset nem mutatott magából. Így aztán gyanússá teszi a teljesítményét, hogy
" az Angliru-n senki sem tudta követni... talán Pantani tudta volna. Vagy egy topformában lévő Contador. Nem, tényleg, ez egy kicsit túl sok."  
- így a Banesto egykori versenyzője.

A dologhoz hozzátartozik, hogy  Cobo a Saunier-Duval (tulajdonképpen áttételesen a GEOX elődje)  versenyzője volt 2008-ban, amikor is a Tour de France 10. szakaszán 2. helyen végzett Leonardo Piepoli mögött. Csapattársát akkor diszkvalifikálták, így Cobo lett a hivatalos szakaszgyőztes. (Ennyit arról, hogy semmit nem mutatott magából, és még több más szakaszgyőzelem is szerepel a statisztikákban a neve mellett, többek között 2009-ből). Ugyanebben az évben volt kénytelen a francia körversenyről távozni egy másik  csapattárs is: Riccardo Ricco.Ezért a spanyol bringás vasárnapi szakaszgyőzelme által sok mindenkiben ez a nem éppen dicső múlt idéződhetett fel.

Bernard amellett, hogy nem hisz Cobo tisztaságában (egészen pontosan "hitelességében", "őszinteségében") meg van róla győződve, hogy ő lesz a végső győztes is. Ha szerdáig megtartja a piros mezt, sima az útja Madridig, ráadásul a csapat sem rossz körülötte, kevesen büszkélkedhetnek olyan segítőkkel, mint Carlos Sastre és Denis Menchov.

(A cikk a velonation.com ugyanezen témájú írása alapján készült.) 


További fontos bejegyzések/ kapcsolódó:
Vuelta a Espana 2011 - az útvonal
Vuelta a Espana 2011 - fontosabb emelkedők
Vuelta a Espana 2011 -   rajtlista
Vuelta a Espana 2011 - eredmények
Vuelta a Espana 2011 - nyilatkozatok 
Vuelta a Espana 2011 - videók
Vuelta a Espana 2011 - összefoglalók

Múltidéző rovat (sok-sok Vuelta-témájú bejegyzés is)
Országúti kerékpáros versenynaptár 2011 - mi vár még ránk a szezonban a Vuelta után
Átigazolási hírek
Az UCI-licencek kiosztásával kapcsolatos hírek, érdekességek, áttekintő cikkek

Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: