Elvileg eddig is így volt, csak az elmúlt napokba becsatlakozott néhány váratlan cselekményszál is a történetbe..
Valószínűleg sokan emlékeznek még arra, hogy az idei Tour de France utáni felszabadult bulihangulatban jelentette be Jens Voigt, hogy még egy évig  szeretne még versenyezni. Akkor úgy tűnt, a világ legtermészetesebb dolga, hogy az amúgy 39 éves németnek helye van a csapatban, hiszen nála tapasztalatabb segítőt aligha (na jó, még egy-két vele egyidős honfitársát) lehet találni a mezőnyben, és a Schleckeknek szükségük van rá.

Az elmúlt napok azonban kicsit összekuszálták a világ rendjét. A Leopard - Trek és a RadioShack egyesülésének hétfőn történt bejelentése után ugyanis az egyik legkomolyabb kérdés az lett, miként is áll össze a leendő RadioShack - Nissan - Trek kerete a következő szezonra. Hogyan szűkítik le a két csapatnyi keretet egy csapatnyira. Volt egy olyan elgondolás is (s mivel ez az események fő mozgatórugójaként megnyilvánuló Flavio Becca, a Leopard-Trek főszponzora nevéhez köthető, mindenképp komolyan kell venni), miszerint a Leopard-Treknél annak az öt versenyzőnek, akinek az idény végén lejár a szerződése, nem fogják azt meghosszabbítani.

Közöttük volt Jens Voigt is.

Ma viszont a legújabb fejlemény, hogy Jens Voigt meghosszabbította a szerződését, még egy évet marad, pontosabban egy évre leszerződik a RadioShack - Nissan - tTrek-hez, hogy a Schleck testvérek valamelyikét Tour de France győzelemhez segíthesse.
Share To:

Pethő Anita

irodalomkritikus, irodalomtörténész, újságíró

Hozzászólások: